04-17-2010, 07:47 PM
|
|
Yeni Üye
|
3000 Şehitler Albümü
Polatlı Ülkü Ocakları'ndan 3000 Şehidler Albümü
BASIN AÇIKLAMASI
Bildiğiniz gibi şehit; dini, vatanı ve milleti uğruna canını veren Müslüman kişiye denir. Şehitlik İslâm dininde peygamberlikten sonra en yüce mertebedir. Türk Milleti için, bu mertebeye ulaşmak vatanı ve milleti uğruna can vermek şereflerin en büyüğüdür.
Gerek tarih sahnesinde Türk Milletinin var olmasının, gerekse günümüzde ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında en büyük pay sahibi şehitlerimizdir. Vatan savunmasında bizler uğruna gözünü dahi kırpmadan canlarını veren bu arslan parçalarını unutmamak ve aziz hatıralarını her daim yaşatmak da biz Türk Milleti mensuplarının boyun borcudur.
Sakarya Savaşı’nda vatanı uğruna hayatını kaybeden bir çok şehidimizin kanıyla yoğrulmuş bu toprakların şehitler diyarı sıfatını boşuna taşımadığını da yakın tarihimizde, gerek hain terör gerekse askerlik vazifesini icra ederken hayatını kaybeden Polatlı şehidlerimizle göstermiştir.
Şehitler Haftasında olduğumuz bu günlerde ateşin yalnızca düştüğü yeri değil, Polatlılı şehidlerimizle bütün Polatlıyı yaktığını göstermek, ilçemiz hemşerilerinin vatanına bağlılığını ve şehitlerine nasıl sahip çıktığını ortaya koymak için, Polatlı Ülkü Ocakları olarak, 30 Polatlılı TERÖR ŞEHİDİMİZİ tek tek bir duvar portresinde toplayarak, hemşerilerimize hediye ediyoruz. İnsanlarımızdan ricamız bu kahramanların asla unutulmadığını göstermek adına iş yerlerinin ve evlerinin en güzel köşelerinde bu şehitler albümüne yer vermeleridir.
Bütün vatandaşlarımıza gösterecekleri ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ediyor; Şehitler Haftası münasebetiyle bütün şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.
Polatlı Ülkü Ocakları
Eğitim ve Kültür Vakfı
Başkanı
Hasan KARAL
30 Terör Şehidimizin anısına bir çalışma hazırlanmıştır.
Bu çalışma Ülkü Ocakları Başkanı, yardımcısı ve yönetiminin de
birebir katıldığı bir teşkilat faaliyetidir.Gençlerimiz bir ara
yağmura yakalanmalarına rağmen, bu çalışmayı süratle fakat tek tek
insanlara anlatarak dağıtmışlardır. Kendilerini kutluyorum, hepsinin
tek tek gözlerinden öpüyorum.
Yukarıdaki çalışma Polatlı Esnafına, resmi dairelere, yerel basına ve oda başkanlıklarına
ulaştırılıp hediye edilmektedir. Polatlıda hayatını idame ettiren ve bu konuda duyarlılık
gösteren insanımıza teşekkür ediyoruz.
Aşağıda bu çalışmanın dağıtıldığı ana mekanları görmek mümkündür;
1- Turan Caddesi
2- Altay Caddesi
3- Sümer Caddesi
4- Eti Caddesi
5- Bozkurt Caddesi
6- Ergenekon Caddesi
7- Necatibey caddesi
8- Battalgazi Caddesi
9- İnönü Caddesi
10- Sivrihisar Caddesi
11- Ankara Caddesi
12- Atatürk Caddesi
13- Selçuk Caddesi
14- Topçular Caddesi
15- Garnizon Caddesi
16- Camii Meydanı(Çarşı Camii alanı)
17- Sanayi Bölgesi
18- Yavuz Selim Caddesi
19- Adnan Menderes Caddesi
20- Menteşe Caddesi
Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük gibi resmi makamların ziyareti
gerçekleşmiştir, diğer resmi makamların ziyaretine halen devam edilmektedir.
Yukarıdaki Şehidler Anısına hazırlanmış çalışmadan şu ana kadar
3000 adet dağıtım yapılmıştır.
Saygılarımla
Serhat KAHRAMAN
Bilgi:Birebir Serhat Kahraman'dan alıntıdır...
Konu gökhan33 tarafından (04-17-2010 Saat 08:03 PM ) değiştirilmiştir..
|
|
|